هنر یکی از ورودیهای مهم تفکر خلاق و دریچهای به دنیایی بسیار متفاوت و زیبا است. بنابراین هنرمند در دنیایی متفاوت از دنیای بقیه مردم زندگی میکند. دنیای هنر دنیایی بسیار زیبا، متنوع و پر از رنگ و شادی است. هنرمند هم نگاه و برداشت متفاوتی از دنیای اطراف خود دارد. در هر پدیده و شیئی معمولی، نکات و ظرافتهایی را میبیند که به چشم افراد ناآشنا به هنر، نمیآید.
کودک هنرمند
کودک هم با ورود به دنیای هنر، راه خود را از راه سایر کودکان جدا میکند. به همین دلیل وقتی کودک با هنری آشنا میشود، آن را فرا میگیرد و در آن زمینه مهارت لازم را پیدا میکند، دیگر کودک قبلی نیست. کودک هنرمند متفاوت فکر میکند و نگرشش به دنیای پیرامونی کاملا متفاوت از کودکان دیگر است.
با توجه به خصوصیات پر رمز و راز این دنیای زیبا، کودکان هنرمند، جهانبینی و درک بالاتری نسبت به بقیه کودکان دارند. در مقایسه با کودکان همسنوسالشان مفاهیم پدیدهها را سریعتر و دقیقتر درک میکنند. بنابراین در مواجه با مسائل و مشکلات روزمره زندگی، راحتتر به راهحلها و راهکارها دست پیدا میکنند.
از طرف دیگر میدانیم که یکی از مهمترین مشخصههای خلاقیت، متفاوت بودن و متفاوت فکر کردن است. به همین دلیل وقتی کودک با هنری آشنا میشود، آن را فرا میگیرد و در آن زمینه مهارت لازم را پیدا میکند، دیگر کودک قبلی نیست. کودک هنرمند متفاوت فکر میکند و نگرشش به دنیای پیرامونی کاملا متفاوت است. پس هنر یکی از ابزارها و دریچههای ورود به دنیای خلاقیت است. کودک با مهارت پیدا کردن در یک هنر درواقع در جهت رشد خلاقیت خودش گام برمیدارد.
والدین باید به این نکته توجه داشته باشند که بهترین زمان برای شناخت استعدادهای مختلف، ازجمله استعداد هنری، دوران کودکی است. از طرف دیگر قدرت و سرعت یادگیری کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار بالاتر است. پس کودکان را با هنرهای مختلف آشنا کنید تا براساس علاقهمندیهای خودشان یک یا چند مورد از آنها را انتخاب کنند و فراگیرند. برای این منظور هرچند وقت یکبار آنها را برای دیدن فیلم، تئاتر و گالریهای مختلف ببرید. شرایط لازم را فراهم کنید تا آنها با نقاشی، موسیقی، مجسمهسازی، سفالگری و … و همچنین هنرمندان در حوزههای مختلف آشنا شوند و حتی رودررو با آنها صحبت کنند.
آشنایی قبلی کودکان با اماکن هنری
بسیاری از کودکان ممکن است تصویر این مکانها را در کتابها دیده باشند و یا با آنها از طریق تلویزیون آشنا شده باشند. ولی دیدن و تماشای این نقاط از نزدیک باعث شوق و شعف وصفناپذیری در کودکان میشود. همچنین تاثیر بسیار مثبتی در روحیه و حس و حال کودک میگذارد و او را برای ورود به این دنیای متفاوت و پر از رمز و راز تشویق میکند.
با انجام این کار باعث میشوید کودک:
- براساس استعداد خود رشتهای هنری را فراگیرد و در آن مهارت پیدا کند.
- قدم در دنیای هنر بگذارد و از زیباییهای آن لذت ببرد.
- از طریق هنر خلاقیتش شکوفا شود.
- از همه مهمتر با رشد توانمندیهایش، عزتنفسش بالا رود و نسبت به خود احساس ارزشمندی بیشتری داشته باشد.
راستی شما به عنوان پدر، مادر و یا مربی کودک چقدر روی هنر و خلاقیت کوکان کار کردهاید؟
آیا تاکنون برنامهای برای آشنایی کودکان با اماکن مرتبط با هنر داشتهاید؟
لطفا تجربیات یا نظرات خود را از طریق سامانه «ارسال نظر» در انتهای همین صفحه، با ما به اشتراک بگذارید.
2 دیدگاه برای “نقش هنر در رشد خلاقیت کودکان ”
عالی
سپاس سرکار خانم حاتمیپور!