کارگاه آموزش خلاقیت، ایدهپردازی و حل مسئله
ویژه کارکنان سازمانها، شرکتها و کارخانههای سطح کشور
با پرورش خلاقیت کارکنان، پتانسیل نهفته آنها را به نیرویی برای افزایش بهرهوری سازمانتان تبدیل کنید!
کارگاههای آموزش حضوری کارکنان سازمانها، شرکتها و کارخانهها
آیا میدانید که «دلبستگی سازمانی کارکنان» عامل مهمی در توسعه سازمانهاست؟!
استقرار نظام پیشنهادات یعنی استفاده از منبع عظیمِ توانمندیهای فکری کارکنان در مدیریت سازمان!
برای مشاوره رایگان کلیک کنیدما در این مقاله کوتاه میخواهیم به اهمیت کارگاههای آموزش کارکنان سازمانها بپردازیم. بنابراین لازم است ابتدا ببینیم آموزش کارکنان چیست و چه تاثیری روی کارکرد و بهرهوری سازمانها دارد.
منظور از آموزش کارکنان سازمانها چیست؟
جایگاه واقعی کارکنان در سازماها و کارخانهها
کارکنان رکن بزرگی از سازمانها را تشکیل میدهند و عملکرد آنها میتواند تاثیر بسزایی در رشد و توسعه سازمان داشته باشد. این موضوع بخصوص در سازمانهایی که تعداد کارکنانشان زیاد است، مشهودتر است.
بسیاری از کارخانهها و سازمانهای بزرگ و دانشگاهها تعداد کارکنانشان در رستههای مختلف به صدها و یا حتی هزاران نفر میرسد. در اغلب موارد این خیل عظیم نیروی کار کمتر مورد توجه قرار میگیرند. غافل از اینکه این نیروی عظیم فراموش شده میتواند تاثیرات بسیار معنیداری در رشد و موفقیت سازمانها و کارخانهها داشته باشد. هر فرد اعم از مدیرعامل، عضو هیات مدیره، مدیر میانی، مهندس، پرسنل اداری و کارگران به عنوان نوع بشر توانمندیهای خاص خود را دارند. توانمندیهایی که اغلب شناخته نشدهاند.
توجه داشته باشیم زمانی که ما از تعداد کارکنان و کارگران در مقیاس هزاران نفر صحبت میکنیم، مسلما با یک نیروی عظیمی از توانمندیها طرف هستیم. ولی همانطور که گفتم در اغلب موارد این نیروی عظیم و تاثیرگذار فراموش شدهاند و از توانمندیهای آنها استفاده نمیشود. بنابراین هر تشکیلاتی که به شناخت این توانمندیها مبادرات کند و در جهت مدیریت، ساماندهی و بهرهبرداری از آنها گام بردارد، میتواند به یک مزیت رقابتی عظیمی دست پیدا کند. مزیتی که سازمان را از این رو به آن رو میکند!
اهمیت آموزش کارکنان در کارگاههای آموزش توسعه فردی
در دنیای انفجار اطلاعات شاهد تغییرات سریع و اساسی در فناریهای روز هستیم. موجهای فناوری سوم، چهارم و بلخره پنجمین موج فناوری یعنی هوش مصنوعی و اتوماسیون یکی پس از دیگری این تغییرات را تحمیل میکنند.
مسلما در این راستا فقط کسب و کارهایی توان ماندن و رقابت خواهند داشت که خودشان و کارکنانشان را به این فناوریها مجهز کنند. بدیهی است که کسب و کارها و مشاغلی که از این مسابقه جا بمانند، از بازار رانده شده و حذف خواهند شد.
البته که قبل از مجهز شدن به این فناوریها باید درک و جهانبینی کارکنان توسعه پیدا کند. این مهم انجام نخواهد شد، مگر با اهمیت دادن به توسعه فردی و آموزش مهارتهای نرم مدیران میانی و کارکنان!
آموزش توسعه فردی برای کارکنان اهمیت دارد، چون:
- باعث رشد فکری آنها میشود.
- جهان بینی آنها را توسعه میدهد.
- کارکنان را تیزحس میکند تا اطلاعات محیط را بهتر دریافت کنند.
- به آنها حس ارزشمندی میدهد و عزت نفس آنها را افزایش میدهد.
- باعث رشد و ارتقاء اعتماد به نفشان میشود.
- کارکنان را مسئولیتپذیر میکند.
- بلحاظ اهمیتی که به آموزش آنها داده شده، دلبستگی سازمانی به وجود میآورد.
- در استقرار و توسعه فرهنگ سازمانی مترقی مشارکت میکنند.
- …
هر روز رقابت در میان کسب و کارها افزایش پیدا میکند!
بهرهوری کارکنان سازمانها و کیفیت کار آنها یکی از دغدغههای مهم مدیران است. بنابراین مدیران همواره در جهت توانمندسازی کارکنان تلاش میکنند. این توانمندسازی هم به لحاظ فنی و مسائل مرتبط با نوع فعالیتی که هر یک از کارکنان دارند مهم است و هم در زمینه توسعه فردی، ساختار فکر و تعامل کارکنان با هم و با مدیران میشود.
آموزش سرمایهگذاری است!
نظام پیشنهادات، راهکاری که ژاپن را به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل کرد
نظام پیشنهادات تکنیکی است که با بکار بستن آن میتوان از فکر و توانمندیهای کارکنان برای مسئلهیابی و حل مسائل و مشکلات سازمان بهره گرفت. با این تکنیک کلیه کارکنان سازمان از پایینترین رده تا عالیترین سطح سازمانی میتوانند ایدهها، راهحلها و راهکارهای خود را در قالب پیشنهاد به سازمان ارائه دهند.
استقرار نظام پیشنهادات در سازمان و اهمیت دادن به نظرات اصلاحی کارمندان علاوه بر اینکه باعث رفع مسائل و مشکلات سازمان میشود، موجب ارتقاء عزتنفس و اعتمادبهنفس کارکنان شده و به تدریج آنها را به افراد خلاق و ایدهپرداز تبدیل میکند.
با رفع مشکلات سازمان، هزینهها کاهش پیدا میکنند و سوددهی سازمان بالاتر میرود. بدیهی است که برای تشویق کارکنان به مشارکت هرچه بیشتر در ارائه ایدهها، قسمتی از سود حاصل از پیشنهادات به پیشنهاد دهندگان داده شود.
با توجه به واقعیتهای فوق این تکنیک را میتوان به عنوان تکنیک چند منظوره تلقی کرد. استقرار و اجرایی شدن نظام پیشنهادات در سازمانها هم باعث رشد فکری کارکنان میشود، هم از طریق پاداشهایی که میگیرند منتفع میشوند، هم سازمان رشد میکند و به سوددهی بالاتر میرسد. شاید حتی مهمتر از اینها باعث دلبستگی سازمانی کارکنان میشود. کارکنان نسبت به سازمان تعلق خاطر پیدا میکنند و سازمان را از خودشان میدانند. بنابراین در جهت رشد آن از هیچ کاری فروگذار نیستند.
یکی از دلایل رشد فوقالعاده بعضی شرکتهای ژاپنی مثل تویوتا بکارگیری دقیق همین تکنیک بود. در این شرکتها فقط مدیران شرکتها نیستند که به فکر چارهاندیشی در بحرانها هستند، بلکه تمام کارکنان پا به پای مدیران و مسئولین، در در حل مسائل، رفع مشکلات و رشد و شکوفایی شرکت سهیم هستند.
کارگاههای آموزش کارکنان سازمانها - سایت معلم خلاق
در این راستا سایت معلم خلاق اقدام به طراحی و ارائه کارگاههای آموزشی حضوری کرده که محتوای آنها اختصاصا برای تعالی کارکنان و مدیران طرحریزی شده است. از جمله اینها 7 کارگاه آموزشی زیر است. البته کارگاههای دیگری هم در دست طراحی است که بهتدریج به این موارد اضافه خواهد شد.
همچنین در صورت نیاز سازمانها به کارگاههای توسعه فردی خاص، مدیران و مسئولین آموزش سازمانها میتوانند کارگاههای مورد نیازشان را برای طراحی و ارائه به ما سفارش دهند.
هر یک از کارگاههای آموزش کارکنان به جنبههای خاصی از پتانسیل کارکنان توجه کرده و موجب رشد و توانمندسازی آنها در آن قسمت میشود. لازم به ذکر است که در بین این کارگاهها، کارگاه آموزش «شناسایی و استفاده از ظرفیتهای ذهنی» و پکیج کارگاه آموزش «خلاقیت، ایدهپردازی، حل مسئله و تصمیمگیری» کاملترین کارگاهها بوده و به نوعی اغلب مطالب سایر کارگاهها را نیز پوشش میدهند. بنابراین به مدیران سازمانها و علاقمندان به این کارگاهها توصیه میکنیم که برای گرفتن حداکثر نتیجه در زمان کوتاهتر و هزینه کمتر از این کارگاهها برای ارتقاء کارآیی کارکنان استفاده نمایند.
- کارگاه آموزش خلاقیت و نوآوری
- کارگاه آموزش خلاقیت و ایدهپردازی
- کارگاه آموزش خلاقیت و حل مسئله
- کارگاه آموزش تفکر انتقادی
- کارگاه آموزش تفکر طراحی
- کارگاه آموزش شناسایی و استفاده از ظرفیتهای ذهنی
- پکیج کارگاه آموزش خلاقیت، ایدهپردازی، حل مسئله و تصمیمگیری
برگزاری کارگاه خلاقیت، ایدهپردازی و حل مسئله در شرکت نفیس نخ - شهرک صنعتی لیا، قزوین
این کارگاه به درخواست واحد پیشنهاداتِ شرکت نفیسنخ برای 45 نفر از کارکنان در ماههای بهمن و اسفند 1402 و در سالن جلسات شرکت برگزار شد. این تعداد از کارکنان در 3 گروه از 3 شیفتِ کاری شرکت داشتند. کارگاهها بهصورت کاملا عملی و با حضور فعال شرکتکنندگان درخصوص ایدهپردازی، حل مسئله و انجام تمرینات مربوطه همراه بود.
در پایان کارگاهها از طرف شرکت نفیسنخ به شرکتکنندگان در کارگاه کتاب «خلاقیت در عمل» اهدا شد.