در پاییز سال جاری (1396) دوره آموزش «شناسایی و استفاده از ظرفیتهای ذهنی» در محل آمفی تئاتر موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور برگزار شد.
تدریس این دوره را آقای رسول امید، مدرس توسعه فردی و خلاقیت (و عضو هیات علمی این موسسه) به عهده داشت. شرکتکنندگان در دوره نیز بیش از 80 تن از اعضای هیات علمی و کارشناسان موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع بودند.
جمعی از شرکت کنندگان در دوره آموزش شناسایی و استفاده از ظرفیتهای ذهنی
مغز انسان پیچیدهترین و شگفتانگیزترین پدیده در کره خاکی
به جرات میتوان گفت مغزِ انسان پیچیدهترین و شگفتانگیزترین پدیده در کره خاکی است. با وجود پیشرفتهای انسان در زمینه تکنولوژیهای نو در دههها و بهخصوص سالهای اخیر، هنوز مغز انسان با فاصله از تمام این تکنولوژیها جلوتر است و همانندی برای آن ساخته نشده است.
تمام اختراعات، ابتکارات، اکتشافات و خلاقیتهای بشر به واسطه وجود همین عضو شگفتانگیز و ظرفیتهای ذهنی بسیار بالای آن است. عضو یکونیم کیلویی که در محفظه بسیار محکمی بنام جمجمه محافظت میشود.
ولی ما به عنوان صاحبان این عضو ارزشمند، چقدر با آن آشنا هستیم و نحوه بکارگیری و استفاده بهینه از آن را میدانیم؟
اغلب ما آشنایی نسبتا خوبی با وسایل و دستگاههای منزلمان داریم و کموبیش نحوه کار با آنها را میدانیم، ولی متاسفانه آشنایی زیادی با مهمترین عضو بدنمان نداریم. عضوی که مدیریت تمام اعضا و اندامها دیگر و همچنین فعالیتها و رفتارمان را به عهده دارد.
دوره شناسایی و استفاده از ظرفیتهای ذهنی
این دوره یکی از دورههایی است که در ادارات مختلف برای کارمندان دولت برگزار میشود. در این دوره آموزشی، به بررسی ساختار و بخشهای مختلف مغز پرداخته میشود. سپس طرز عمل مغز و ذهن در یادگیری، ساخت عادتها و کسب مهارتها آموزش داده میشود.
همچنین نحوه تامین نیازهای مغز برای حفظ سلامت آن و استفاده بهینه از آن ذکر میشود. نیازهایی همچون خواب کافی، تغذیه مناسب، ورزش، تمرینهای تقویت مغز و …
بدیهی است که با تامین نیازهای اساسی مغز و بکارگیری تمرینهای مناسب، کارایی مغز بهطور قابل ملاحظهای ارتقاء پیدا میکند. به این ترتیب مغز از ظرفیتهای ذهنی بسیار بالاتری برخوردار شده و ضمن خلاصی از بیماری شایع زوال عقل در میانسالی و کهنسالی، در حل مسائل روزمره هم موفقتر عمل خواهیم کرد.