آموزش کارآفرینی به کودکان، راهی برای برون رفت از معضل بیکاری

کارآفرینی کودکان
فهرست مطالب

تاثیر عملکرد خانواده بر کارآفرینی کودکان

آموزش کارآفرینی به کودکان و کارآفرین بار آوردن کودکان مستعد، موضوع مهمی است که مدت‌هاست در بسیاری از کشورها به عنوان روشی برای تامین شغل آینده این آینده‌سازان مطرح می‌شود.

هر پدر و مادری آرزوی آینده‌ای روشن برای فرزندان خود دارد. به‌همین دلیل از هیچ کوششی برای موفقیت فرزندانشان فروگذار نیستند. حتی بسیاری از خانواده‌ها از هزینه‌های ضروری دیگر می‌زنند تا بتوانند خرج تحصیل فرزندان را تامین نمایند.

والدین سعی می‌کنند در حد توان و در مواردی حتی فراتر از توان خود(!) از بهترین مدارس غیرانتفاعی و بهترین معلمان خصوصی برای پیشرفت تحصیلی فرزندان کمک بگیرند. در این راستا در سال‌های پایانی دبیرستان نوبت به آموزشگاه‌ها و کلاس‌های کنکور می‌رسد، تا فرزندان را برای شرکت و پیروزی در ماراتن کنکور آماده نمایند. هدف از این ماراتن طاقت‌فرسا کسب رتبه مناسب برای قبولی در یک رشته نان و آبدار و بالاخره به دست آوردن شرایط لازم برای استخدام در یک سازمان دولتی و یا خصوصی آبرومند است.

این سناریوی تکراری در دو سه دهه گذشته کم و بیش پایان خوشی داشته و والدین هم از تلاش خود برای موفقیت فرزندانشان راضی و خشنود بوده‌اند. ولی در سال‌های اخیر با تغییراتی که در ماهیت کسب و کارها رخ داده، این داستان به سرانجام دلخواه ختم نمی‌شود. دیگر مثل سابق مدرک تحصیلی دوای درد بیکاری نیست. به‌طوری که اکنون فارغ‌التحصیلان دانشگاهی سهم بزرگی از بیکاران کشور را به خود اختصاص داده‌اند!

پیش‌بینی شرایط از روی روندها!

البته با مطالعه سیر تحولات بازار کار کشورهای غربی، پیش‌بینی این روند در ایران غیرممکن نبود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا سال‌هاست که شرایط تغییر پیدا کرده و خانواده‌ها را بر آن داشته که از ابتدا فرزندانی مستقل بار بیاورند. مسلما این کودکان در زمان ورود به بازار کار مشکلی نخواهند داشد. در کشور آمریکا وقتی جوانان تحصیلات خود را به اتمام می رسانند، عملا از نظر مالی مستقل بوده و خود موظف به تامین نیازهایشان هستند. ولی در ایران بسیاری از جوانان حتی پس از ازدواج نیز وابسته به والدین خود هستند و به‌طور کامل مستقل نیستند.

کودکان کارآفرین

نظر کامرون هرولد درمورد آموزش کارآفرینی به کودکان

همان‌گونه که «کامرون هرولد» در سخنرانیش با عنوان «کودکان را کارآفرین بار بیاوریم» که در تد (TED.com) ایراد نموده، می‌گوید: ما به جای این که به کودکانمان ماهی‌گیری یاد دهیم و تمام زندگی آن‌ها را تضمین کنیم، به آنها ماهی می‌دهیم! ما باید کودکانی را که استعداد کارآفرینی دارند، پیدا کنیم و سعی کنیم این مهارت را در آنها شکوفا کنیم. در این صورت می‌توانیم آن‌ها را برای کارآفرین شدن تعلیم دهیم و به این ترتیب بسیاری از مشکلات جامعه را حل خواهیم کرد.

این نسخه می‌تواند در ایران نیز راه‌حل مشکل بیکاری جوانان باشد. به‌شرط آن که از دوران کودکی به فکر آموزش اصولی و منطبق با شریط جامعه به فرزندانمان باشیم.

این مقالات را هم بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد