خلاقیت مهارتی است که همه کودکان با آن متولد میشوند. بیش از ۹۰ درصد کارهای کودکان (همه کودکان) خلاقانه است و همین کارهای کوچک همراه با خلاقیت و پشتکار است که باعث میشود کودکان به سرعت تمام مهارتهایی را که برای زندگی آیندهشان لازم است، فراگیرند.
دنیای کودک، دنیایی پر از راز و رمز است و تخیل و خیالپردازی کاراترین ابزار خلاقیت کودکان است که با آن همه ناممکنها را ممکن ساخته و از آن در جهت رشد همه جانبه خود سود میبرند.
عواقب عدم آشنایی ما بزرگترها با مقوله خلاقیت
ولی متاسفانه اغلب ما بزرگترها از روی دلسوزی در بسیاری از موارد مانع رشد و شکوفایی خلاقیت کودکان میشویم. دلیل عمده این عمل ما نیز عدم آشناییمان با مقوله خلاقیت و اهمیت آن در زندگی آینده فرزندانمان است.
زمانی که ما خودمان آشنایی کافی با خلاقیت نداریم، مسلما نمیتوانیم آن را به درستی در کودکان تشخیص دهیم و بنابراین ممکن است مانع از انجام کارهایی شویم که به نظرمان معقول نیست و یا با عرف جامعه سازگاری زیادی ندارد. در واقع تمام سعی ما، پرورش کودکانی سر به زیر، آرام، مودب و منطقی است. ما میخواهیم فرزندانمان همانند ما بزرگترها فکر کنند و همان گونه که ما میخواهیم، رفتار کنند. و البته همه اینها یعنی کشتن خلاقیت در کودکان!
سایت معلم خلاق با طراحی و ارائه کارگاه آموزشی «چگونه کودکانی خلاق پرورش دهیم؟»، ضمن آشنا نمودن اولیا، معلمان و مدیران مدارس و همچنین مربیان مهدها با مبانی خلاقیت و نوآوری و موانع رشد خلاقیت در کودکان؛ به راههای پرورش خلاقیت در کودکان میپردازد. بنابراین شرکت کنندگان در این کارگاه علاوه بر این که با نحوه تعامل با کودکان برای پرورش خلاقیت آنها، آشنایی پیدا میکنند، خود نیز به تفکر خلاق مجهز شده و از مزایای آن در زندگی شخصی و شغلی بهرهمند میشوند.