تکنیکهای خلاقیت چه هستند؟
راهها و روشهای مختلفی برای ارتقاء سطح خلاقیت و توانایی حل خلاقانه مسائل وجود دارد. یکی از مهمترین این روشها استفاده از تکنیکهای خلاقیت است.
برای این منظور طی چند دهه گذشته تکنیکهای زیادی توسط متخصصین خلاقیت، ابداع و ارائه شده است. هریک از این تکنیکها دارای خصوصیات ویژهای بوده و در موضوعات و موارد خاصی قابل استفاده هستند. از جمله این تکنیکها میتوان به تکنیکهای شکوفه نیلوفر، وارونهسازی، درهم شکستن مفروضات، فهرست خصوصیات، گروه اسمی، ارتباط اجباری اشاره کرد.
برخی از این تکنیکها مانند تکنیک توهم خلاق و Do It از جمله تکنیکهای فردی هستند. بنابراین هرکس به تنهایی میتواند از این تکنیکها استفاده کند.
بعضی از تکنیکها هم مانند تکنیک طوفان فکری، تکنیک شش کلاه تفکر و تکنیک دلفی جزو تکنیکهای گروهی محسوب میشوند. از اینرو این تکنیکها را نمیتوان به تنهایی و بدون مشارکت دیگران انجام داد.
تعدادی از تکنیکها مانند تکنیک اسکمپر نیز به هر دو صورت فردی و گروهی کاربرد دارند.
در این بخش از سایت برای آشنایی کاربران محترم با تکنیکهای خلاقیت، بهتدریج برخی از آنها که بیشتر از بقیه با شرایط فرهنگی و کاری ما هماهنگی دارند، معرفی خواهد شد. امیدوارم هموطنان عزیز با یادگیری این تکنیکها، از مزایای عملی آنها در حل مسائل خود بهرهمند شوند.
تعدادی از این تکنیکها

تکنیک بارش فکری را تکنیک طوفان فکری هم مینامند. در این تکنیک که اغلب به صورت گروهی انجام میشود، تعدادی افراد دور هم جمع میشوند و در مورد حل یک مسئله یا مشکل ایده میدهند. گروهی بودن این تکنیک شرکتکنندگان را تشویق به دادن ایدههای بیشتر میکند و البته هدف تکنیک هم همین است. اینکه تا آنجا که ممکن است تعداد بیشتری ایده ارائه شود.
تکنیک اسکمپر که به تکنیک سوالات ایدهبرانگیز نیز معروف است، از هفت حرف انگلیسی تشکیل شده است. هریک از این حرفها، حرف ابتدای یک واژه است و هر واژه امکان طرح سوالی را برای رسیدن به ایدهها ارائه میکند.
تکنیک شش کلاه تفکر یکی از کاربردیترین تکنیکها است. در این تکنیک ۶ کلاه با رنگهای سفید، قمز، سیاه، زرد، سبز و آبی لازم است. هر کدام از این رنگها بیانگر طرز فکر و نگرش خاصی به وقایع و اتفاقات است. به همین دلیل هریک از افراد شرکتکنندگان برای اجرای این تکنیک، رنگ خاصی از کلاه را بر سر میگذارند و بر اساس نگرش مخصوص آن رنگ به موضوع مورد بحث نگاه میکند و نظر میدهد.
تکنیک چرا یا تکنیک ۵ چرا، تکنیکی است جالب و کارآمد برای رسیدن به دلیل و چرایی تصمیمگیریها و اهداف! در این تکنیک هر موضوعی و یا هر تصمیمی که گرفتهایم با چراهای متوالی زیر سوال میرود، تا در نهایت دلیل واقعی تصمیمگیری مشخص شود.
برای آشنایی بیشتر با تکنیکهای خلاقیت روی عنوان تکنیک در بالا کلیک کنید!
برای آشنایی بیشتر با هریک از این تکنیکها روی عنوان تکنیک در بالا کلیک کنید تا به صفحه مربوط به آن تکنیک وارد شوید. در صفحه هریک از تکنیکهای خلاقیت توضیحات نسبتا مبسوطی در مورد آنها دادهام. همچنین برای آشنایی بیشتر علاقمندان، در مورد برخی از آنها مثالهایی هم آوردهام.
با سلام ببخشید میخواستم لطف کنید مثال ها و اهداف کلی و جزیی و هر مطلب مرتبط با شش کلاه تفکر رو برام بفرستین لازم دارم نهایتا تا فردا
سلام ممنونم عالی بود